OPIS
Kłącze topinamburu zawiera inulinę, żelazo, potas,
jest także bogate w witaminę c i B1. ma także bardzo niski indeks glikemiczny, a
cechy te powodują, że produkty z topinamburu są doskonałym środkiem
wspomagającym dla cukrzyków. Dodatek mniszka, który również często jest
składnikiem mieszanek przeciw cukrzycowych, wzmacnia działanie topinamburu oraz
powoduje, że nasz produkt działa pobudzająco oraz reguluje trawienie. Kawa obok
herbaty jest podstawowym napojem pitym na co dzień. W dawnych czasach w Europie
nie znano pitej dziś kawy wykonanej z nasion kawowca. Do wyrobu napoju w
charakterze kawy używano różnych dostępnych surowców. Nasza firma oferuje kawę z
topinamburu z dodatkiem korzenia mniszka, by mogli Państwo przygotować z niej
zdrowy smaczny napój.
SPOSÓB UŻYCIA
Jedną czubatą
łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować
około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać
mleko lub śmietankę lub posłodzić wg
uznania.
SKŁADNIKI
prażone i mielone kłącze
topinamburu* 60%, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego* 37%,
kardamon*, cynamon*, goździki* w różnych proporcjach
*produkt rolnictwa
ekologicznego