• TRAPA Czekolada mleczna bez dodatku cukru 80g

Symbol: 11ITATRACZM
Cechy bez cukru, bez glutenu
14.00
13.58 cena z kodem Rabat800
Najniższa cena z 30 dni przed promocją:
13.44
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 3 dni
Cena przesyłki 15
ORLEN Paczka 15
Paczkomaty InPost 15
Poczta Polska (Pobranie) 25
Kurier (Pobranie) 25
Odbiór osobisty 100
Dostępność 36 szt.
Waga 0.1 kg
EAN 8410679234507

Zamówienie telefoniczne: 511082126

Zostaw telefon

OPIS
Czekolada mleczna bezglutenowa bez dodatku cukru 80 g Trapa

Linia czekolad bezcukrowych marki TRAPA słodzona jest maltitolem - słodzikiem należącym do grupy polioli (inne poliole to przykładowo ksylitol i erytrytol). W porównaniu do cukru białego ma znacznie niższy indeks glikemiczny, co z pewnością docenią osoby z cukrzycą lub insulinoopornością. Jego kaloryczność określa się na poziomie 40% niższym od cukru białego, więc stanowi dobrą alternatywę dla osób dbających o linię lub starających się zrzucić nadprogramowe kilogramy.

Chocolates TRAPA to hiszpański producent czekolad z ponad 120 letnim doświadczeniem.

Czekolady marki TRAPA znane są zarówno w Hiszpanii jak i w wielu krajach europejskich, arabskich oraz w Ameryce Południowej.

SKŁADNIKI
Substancja słodząca (maltitol), tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, masło, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa minimum 30%. Zawiera naturalnie występujące cukry. Nadmierne spożycie może mieć działanie przeczyszczające. Bez glutenu.

Alergeny: Zawiera nabiał i soję. Może zawierać orzechy.

Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1916 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 32 g
w tym kwasy nasycone 20 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 6,7 g + 50 g poliole
Białko 5,2 g
Sól 0,13 g

PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed zapachami i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania: 14-21ºC.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci
  • Sklep zamknięty

Sklep tymczasowo niedostępny